Ledarskap, hur gör jag det bra? - Expandio -Expandio Ledarskap, hur gör jag det bra? - Expandio

Ledarskap, hur gör jag det bra?

Ledarskap och coaching

Att leda andra och sig själv är ledarskap

Hur ger du dig själv som ledare de bästa förutsättningarna att leda andra?
För att kunna leda andra behöver du först och främst kunna leda dig själv. En av de kraftfullaste förmågorna jag vet för utveckla förmågan att leda sig själv, är förmågan att observera och reflektera över sig själv och andra och lära av vardagen.

 

Vad krävs för det?
Först och främst behövs vilja att utvecklas som ledare. Sen behövs en målbild/bild över vad jag tycker är bra ledarskap i mitt sammanhang. När det är på plats kvarstår sen att cirkulärt, i vardagen, om och om igen: prova, reflektera, utvärdera och lära.

 

Människokunskap
En del missar inledningen, själva människokunskapen. Vad behövs för att på riktigt vilja och våga? Det behövs någon form av plattform att stå på. För att lära och för att utforska det okända, behövs trygghet. Det kan vara ganska utmanande att vara i lärande. Kanske behöver jag utmana gamla föreställningar om mig själv, andra eller ledarskap. Då behöver jag redskap för att hantera den ovissheten som kan uppstå. Att tro sig veta och att sen genom sina reflektioner och feedback bli “fråntagen” sin sanning kan vara läskigt. Då behöver jag ha kunskap om reaktivitet, försvarsmekanismer och skam.

 

Att leda andras lärande
Min erfarenhet är att ju bättre kläm jag fått på den där livslånga läroresan för mig själv, desto bättre coach/ledare/ledsagare för andra människor har jag blivit.

 

Skaffa plattformen
Vill du ha stöd i att ge dig själv och din grupp justa förutsättningar? Då rekommenderar jag dig att boka en plats på Klart Ledarskap i grupp 32 eller grupp 33 höst. Jag ser mycket fram emot att vägleda dig och bidra till din organisation.

 

#Ledarskap #Coach #Klart Ledarskap #Expandio


Klart Ledarskap är ett fyra dagars program som grundades av Professor
Gervase R Bushe, Kanada. Programmet bygger på boken med samma namn.
Camilla Rüdén, organisationskonsult och coach sedan 20 år, är en av Sveriges mest
erfarna instruktörer i Klart Ledarskap. Camilla har även erfarenhet som bolagsägare,
chef och styrelseordförande.


Expandio är stolt sponsor till SAIK innebandyRonneby isarena, Karo Innebandyförening och Lag SM i fälttävlan 2019.

 

Se till att inte missa någon info ifrån Expandio, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Författare:Camilla Rüdén

Kategori: Klart Ledarskap