Chefen, kan du fixa det? - Expandio -Expandio Chefen, kan du fixa det? - Expandio

Chefen, kan du fixa det?

Ibland uppstår irritation och frustration mellan kollegor. Det är inte helt ovanligt att en gruppmedlem går till chefen och vill att chefen ska lösa situationen.
–  Kan du “säga till” henne/honom?
Det är olika från fall till fall vad som fungerar, min övertygelse är att för det mesta behöver personerna som är/varit inblandade i situationen själva vara med och bidra till lösningen.

Chefens viktigaste uppgift är inte att “säga till”. Chefens viktigaste uppgift är att hjälpa till så att medarbetarna själva får möjlighet att ta ansvar för sin del i det som uppstått och skapa insikt och förståelse. Inte minst prata med varandra om vägen framåt och prata om hur de vill ha det istället?

För att lösa upp låsningar behövs konstruktiva samtal om sina olika upplevelser av situationen. Ett av de verktygen du får med dig från Klart Ledarskap är en samtalsmetodik för just det. Den heter Lärande samtal och är till för att skapa klarhet i relationer. Du får konkret träning i att coacha två (eller flera) andra i att ha lärande samtal med varandra under programmet.

Jag som certifierad instruktör i Klart Ledarskap arbetar också som organisationskonsult, processledare och coach. När chefer eller HR känner behov av externt stöd anlitas jag ofta i att leda processer och samtal, då har jag stor nytta av mina egna färdigheter i just metodiken i Lärande samtal. Med lång egen erfarenhet ger det mig sen ännu bättre förutsättningar i att träna andra i sin förmåga att leda lärande samtal.

Välkommen att ansöka till sista platsen i grupp 30 eller en av de sista platserna i grupp 31.

Klart Ledarskap innebär många fler färdigheter och perspektiv än just Lärande samtal. Läs mer om programmet och hur det kan ge dig färdigheter och verktyg för att utveckla dig själv och den verksamhet du leder till att både lära tillsammans och skapa resultat tillsammans.

Vill du inte ansöka just nu, men fortsätta ta del av erbjudanden och inspiration ifrån Expandio? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och/eller följ oss på LinkedIN eller Facebook (klicka nedan).

Författare:Camilla Rüdén

Kategori: Expandio