Sex anledningar att inte prata - Expandio -Expandio Sex anledningar att inte prata - Expandio

Sex anledningar att inte prata

Har du mod att vara uppriktig och konfrontera andra när det behövs? Eller händer det att du låter bli? Knyter näven i byxfickan och går därifrån med en klump i magen? Känner att det skaver inom dig och ångrar dig efteråt?

Prata med varandra! Feedback, vara rak och ärlig, tydlig och direkt…

Många vet vad som behöver göras… Verkligheten ser tyvärr annorlunda ut. Det kan bero på någon av nedan sex anledningar;

  • Jag är rädd att för att såra, tror inte att han/hon kan stå ut med det.
  • Jag är rädd att göra bort mig eller själv bli förlöjligad.
  • Jag är rädd för att försöka om jag misslyckas vet jag inte vad jag ska ta mig till.
  • Jag är rädd att jag inte kan säga det på ett bra sätt.
  • Jag är rädd att allt är mitt fel, det är mig själv det är fel på och allt bara är mitt fel.
  • Jag är rädd att det inte är någon idé, det kommer ändå inte att leda någon vart.

RÄDSLA kan verkligen hindra underverk hos oss människor!
Tänk så mycket mer kvalitet vi alla kan få i livet om vi skulle våga prata mer med varandra om det som är viktigt för oss, med dem som är viktiga för oss. Är du redo?

Bestäm dig för att tro på att du och andra har en god intention med allt dem gör. Bestäm dig för att ta ansvar för din del i det skav som uppstår och var nyfiken på hur du kan bli bättre på att skapa flow i kommunikationen. Var nyfiken, ställ frågor, beskriv din egen upplevelse, stäm av dina historier! Vill du lära dig mer om hur du kan göra det?

Om du är företagare, styrelseordförande, VD, chef, projektledare eller teamledare, ansök om en plats på Klart Ledarskap, eller använd min e-bok om hur skapa samtal.

Samtal som når hela vägen fram?
Jag vill att modiga

  • företagare
  • styrelseordförande
  • chefer

läser den ihop med sina team och tillsammans reflekterar över innehållet under en Kickoff, planeringsdag eller ett APT.

Vill du använda boken är du välkommen att kontakta mig för tips och råd. Jag är alltid öppen för dialog och gillar utbyte med mina kunder och samarbetspartners. Er framgång är min framgång!

Är du medarbetare som ser potentialen i boken för bättre relationer? Ingår du i ett par där ni skulle vinna på att nå varandra bättre i er kommunikation? – Ta ledning! Föreslå att ni ska läsa boken ihop och reflektera över innehållet, att ta första steget är inte svårare än så!

Varmt välkommen och stort lycka till!

vänligen Camilla Rüdén, Expandio Ledarskap AB, 0708-22 77 35, camilla@expandio.se

Författare:Camilla Rüdén

Kategori: Expandio